Cursus Excel

Welkom bij Cursus & Training, de vergelijkingssite voor lerend Nederland. C&T is gespecialiseerd in het vinden en vergelijken van prijzen van de grote opleiders LOI, NHA, NTI en Laudius in Nederland. Of u nu een HBO opleiding wilt volgen of een hobbycursus computer, bij C&T vindt u snel en eenvoudig de goedkoopste aanbieder.

Cursus Excel
In de cursus Microsoft Excel leert u wat een spreadsheetprogramma is en hoe Excel gebruikt word voor het invoeren van (financiële) gegevens. U leert wat cellen zijn en hoe u de eigenschappen van een cel kunt aanpassen. U leert wat werkbladen zijn en hoe u deze kunt aanmaken en benoemen. Daarnaast wordt het werken met (eenvoudige) formules uitgebreid uitgelegd. Automatisch doorvoeren, optellen en vermenigvuldigen, de autosom functie. Al deze termen komen in deze cursus uitgebreid aan bod. Tot slot wordt ook aandacht besteed aan het maken van grafieken.
Na het volgen van een cursus Excel kunt u zelfstandig met deze populaire software werken en beheerst u de basisbeginselen van het Excel pakket. Bekijk en vergelijk de volgende aanbieders en maak uw keuze…

  Computercursussen Excel                    
Cursus Microsoft Office 365€ 142,00€ 119,00€ 197,67€ 129,00
Cursus Microsoft Excel 2013€ 142,00€ 119,00€ 197,67€ 204,00
Cursus Microsoft Excel 2010€ 142,00€ 119,00€ 197,67€ 204,00

Cursus Excel | Aanvullende informatie | Bron: Wikipedia

In de cursus Office Excel leert u dat Excel een digitaal rekenblad-programma van de firma Microsoft is. Microsoft Office Excel is in zijn huidige vorm beschikbaar voor het Microsoft Windows besturingsysteem en voor het Apple Macintosh-besturingsysteem. Op beide platformen is Microsoft Office Excel de dominante marktleider bij de rekenbladsoftware.

Tot aan versie 2002 werd het programma gewoon “Excel” genoemd, vanaf versie 2003 werd het “Microsoft Office Excel” om duidelijker te maken dat het een onderdeel was van de Microsoft Office suite.

Excel is niet het eerste rekenbladprogramma van Microsoft. In 1982 had Microsoft reeds een rekenblad genaamd Multiplan op de markt. Multiplan brak echter nooit echt door en werd in 1985 vervangen door Excel. De marktleider in 1985 was het programma Lotus 1-2-3. Excel werd haar grote concurrent.

Excel was de eerste bedrijfstoepassing voor het Windowsplatform. Vanaf de introductie van Windows 3.0, de eerste praktisch bruikbare versie van Microsoft Windows, oversteeg de verkoop van Excel de verkoopscijfers van Lotus 1-2-3 en nam het haar plaats in als populairste rekenbladprogramma.

Hoewel Microsoft met elke nieuwe versie van Excel meer en meer functies aan het programma toevoegt kan worden opgemerkt dat de basisfunctionaliteit van het rekenblad nog steeds weinig verschilt van VisiCalc, de stamouder van alle rekenbladprogramma’s.